dissabte, 28 de febrer del 2009

POLLASTRE ROSTIT

Fa anys, especialment en els de la postguerra, els ingressos familiars provenien de la sort de les collites. Per a garantir-se l'abastiment, la majoria de les famílies tenien en la seua pròpia casa, pollastres, gallines, conills i qui podia, criava un porc que posteriorment matava amb ajuda dels veïns. La recepta de hui serà una espècie d'homenatge a eixa època ja que utilitzarem ingredients bàsics com són, ceba, tomaca i rovellones per a preparar un pollastre exquisit.

Ens farà falta:

1 Pollastre trossejat (si es preferix es pot comprar només cuixes)
Rovellons i/o xampinyons (si no és temporada de rovellons, poden ser en conserva)
2 Cebes
½ cabeça d'alls
4 fulles de llorer
Anou Moscada
Pebre negre mòlt
½ pot de tomaca trossejada
Jolivert
Oli de oliva
Sal



Trossejar i salar el pollastre. En una cassola de fang gran sofregir-ho. Quan comence a estar daurat afegir la ceba tallada en quarts i poc després els xampinyons o rovellons i donar-los un parell de voltes a tot. Afegir les fulles de llorer i els alls tallats per la mitat al llarg. Tirem anou moscada i un poc de pebre negre mòlt. Escórrer el caldo de mig pot de tomaca trossejada, sal i una picada de jolivert i tirar-ho tot dins. Deixar-ho coure a foc lent fins que es reduïsca el caldo que anira soltant i quede només oli. Si veiem que s'apega, moure la cassola amb atenció de no cremar-nos, però no ficar la paleta perquè pot desfer-se la carn.