dissabte, 14 de febrer del 2009

RAP A L'ESTIL DE KIKO

Si tenim en compte que l'ample de la Comunitat Valenciana no és major de 100 km, no ens ha de paréixer rar que pogam trobar plats amb ingredients provinents tant del mar com de l'interior. Hui provarem un plat d'estos.

Per a 4 persones haurem d'abastir-nos de:

800 g de cues de rap
8 gambons
200 g anelles de calamar
200 g cloïsses japoneses
200 g alls tendres
300 g de bolets
8 tomaques seques
2 tomaques madures
100 cl caldo peix
1 dollet de vi blanc
1 nyora
2 dents d'all
Jolivert
Sal i pebre
Oli


Deixar les tomaques seques a remulla a fi que rehidraten un parell d'hores abans de començar a preparar el menjar. Les cloïsses les deixarem en aigua freda (amb uns glaçons) i sal per a que solten l'arena. Tallar el rap en trossos d'uns 5 centímetres de grossor i pelar i ratllar les tomaques.En una paella ampla on càpien tots els ingredients sofregir la nyora i les dents d'all i retirar. En el mateix oli sofregir els gambons i reservar també. Continuem amb el calamar, els alls tendres, els trossos de rap assaonats, les tomaques seques i els bolets. Mentres prepararem un picada amb la tomaca ratllada, el jolivert, les dents d'all i la nyora. Tot bé picat ho agreguem a la paella i deixem saltejar uns minuts més. Finalment agreguem el caldo de peix, el vi, les cloïsses i els gambons reservats; rectifiquem de sal, afegim un poc de pebre i mantenim el foc uns minuts fins que les cloïsses s'òbriguen. Tingueu preparat un bon tros de pa per als que vos agrada mullar.