diumenge, 17 d’agost del 2008

POLP AMB TOMACA

Amb l'arribada dels mesos càlids, el polp s'aproxima a terra per a complir amb les seues tasques reproductives. És per això que no és difícil estos dies trobar-nos algun quan bussegem. Este mol·lusc ens aporta gran quantitat de calci, vitamines i molt poques calories. Si a això li unim el fet que podem trobar-ho en els mercats pràcticament tot l'any, comprendrem el perquè s'ha convertit en el protagonista de festes i de moltes receptes populars.

Per a la recepta de hui ens farà falta:

1 polp de 1.5 - 2 quilos aprox.
800 g tomaca triturada
6 alls
Un ramellet de jolivert
1 fulla de llorer
100 cl de vi negre
150 cl oli
1 culleradeta de sucre
Sal

Llavar bé el polp, llevar-li ulls, boca i pell i deixar-ho escórrer. En una cassola, tirarem el vi i mig courem a foc lent el polp. Una vegada refredat, el trossejarem i reservarem. En una cassola mes gran, plana i amb tapa, calfarem prou oli i sofregirem els alls laminats, el jolivert picat i una fulla de llorer. Quan comencen a prendre color els primers, afegir el polp i donar-li un parell de voltes. A continuació tirar la tomaca escorreguda, el sucre per a llevar-li l'acidesa d'este, la sal i deixar coure a foc lent una hora aproximadament removent de tant en tant perquè no s'apegue.