L'arròs és un aliment fonamental en la comunitat valenciana i la gamma de plats és interminable. El plat de hui s'anomena “de renda” perquè se solia fer a l'estiu, quan la gent se n'anava a les seues cases de camp i amb el que mes a mà tenien.
Per a 4 persones:
800 g de carn conill o pollastre
4 dotzenes de caragols
2 carxofes
350 g arròs
50 g bajoques tendres
3 alls
100 g pimentó roig
3 cullerades soperes de tomaca
Safrà
Sal
Oli
1.5 litres aigua o caldo caragols
800 g de carn conill o pollastre
4 dotzenes de caragols
2 carxofes
350 g arròs
50 g bajoques tendres
3 alls
100 g pimentó roig
3 cullerades soperes de tomaca
Safrà
Sal
Oli
1.5 litres aigua o caldo caragols
Els caragols, una vegada nets, es posen a bullir amb aigua i un poc de sal durant uns 10 minuts. Anar llevant la bromera de tant en tant. Colar el caldo i reservar. En una paella tirem oli i un poc de sal i quan estiga calent sofregim a foc lent la carn prèviament salada durant uns 10 minuts fins a daurar-la. Després la verdura i finalment els alls picats i la tomaca. Mesclar i tirar l'aigua o caldo dels caragols. Bullirem uns 15 minuts a foc lent amb la cassola tapada i després tirarem safrà, l'arròs i els caragols, rectificarem de sal i deixarem coure uns 20 minuts mes. Mentres sofregir l'albergina a rodanxes d'uns 2 cm aproximadament. Servir en plats, adornar amb les rodanxes d'albergina i a menjar de seguida. Podem variar millorant el caldo amb un poc de romer o timó.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada