dissabte, 2 d’agost del 2008

PAELLA DE CONILL, CARAGOLS I BOLETS

Quan a algú li diuen “ens anem de paella”, ja sap que el que acaben de fer és convindar-li a una festa culinària. Amb tota seguretat, la paella de hui és un d'eixos plats elaborat habitualment per “els hòmens” fora de la cuina i, si és possible, a foc de llenya en compte de gas. És una recepta senzilla amb ingredients que tradicionalment han estat a l'abast de tots; conill, bolets, caragols i, per descomptat, l'element integrador de sabors: l'arròs.

Per a 4 persones

½ kg de conill
24 xones (caragol serrà també cridat “vaqueta”)
300 g de bolets
1 tomaca madura
400 g d'arròs
3 alls
1.5 litres de caldo de carn o aigua
200 cc oli
Safrà
Pebre
Sal

Els caragols, que ja els tindrem nets, (ja parlarem un dia de com es netegen els caragols), els bullim lleugerament a foc mínim fins a matar-los i reservem. Sofregir en la paella el conill prèviament salpebrat, fins que quede ben daurat. Picar els alls i la tomaca i sofregir-los també junt amb la carn. Agregar l'aigua o el caldo i deixar coure uns 15 minuts fins que el conill este tendre. Afegir l'arròs i els caragols, coure 5 minuts i tirar els bolets, el safrà i, si fera falta, sal. Coure 15 minuts més i quan es quede l'arròs sense caldo, apagar el foc i deixar reposar uns instants.