dissabte, 3 de febrer de 2018

SALSETA DE CARAGOLS (AVELLANENCS) (II)


El dia 26 de noviembre ja vaem vorer una recepta de caragols. Per als que no els agradara, açí tenim un altre tipus de salsa.

Ingredients: 
               
½ kg de caragols
2 branquetes de romer
1 ceba xicoteta
4 cullerades soperes de tomaca triturada
1 culleradeta (de les de café) de pebre roig coent
Oli d’oliva
Sal

Purgar i netejar els caragols com ja explicarem. Esta vegada els bullirem durant el mateix temps, però en compte de fenoll posarem romer i tambe deixarem el caldo reposar en el foc apagat, a fi de que els coragols s’imprengen del gust del romer en el que han bullit. Picar mentres ben fin la ceba i sofregir en una cassola amb oli. Afegir el pebre roig, mesclar be i regar de seguida amb un got (dels d’aigua) del caldo amb el que em bullit els caragols. Quan comencé a bullir tirar el caragols dins i deixar coure a foc fluix durant 10 minuts fins que el caldo es reduïsca. Apagar el foc i deixar reposar una hora tot junt per a que els caragols agafen el gust de la salsa. Ara un vi negre jove i una bona barra de pa i a disfrutar