diumenge, 11 de febrer del 2018

ARRÒS AL FORN AMB SÉPIA I FLORICOL


Es veritat que el plat més conegut de la Comunitat Valenciana és a paella pero no és menys cert que l’arros al forn també ha sigut i és plat molt vinculat a la tradició arrossera d’estes terres. L’ideal és que el forn siga de llenya però amb un de gas o electric, tampoc queda malament.

Per  a 2 persones:

1 sépia xicoteta
¼ kg de floricol
1 manol d’alls tendres
1 cabeça d’alls
100 g de cigrons cuits
140 g d’arròs
Doble quantitat de caldo de peix que d’arros
4 cullerades de tomaca de pot tamisada
Oli d’oliva
Sal
Colorant


En una paella sofregirem la floricol i la reservem. En el mateix oli sofregir la sépia i reservarem també. Continuem amb el mateix oli i si fera falta afegir i sogregirem els alls tendres i també els secs puxant-los amb una forqueta (per a que solten més gust). Afegim la tomaca i quan estiga ben fregida tirem l’arros i li donem un parell de voltes. Afegim tots els ingredients que teniem reservats, els cigrons i mesclem bé. Aboquem el caldo I salem. Posem sal i el colorant I ho fiquem tot en una cassola de fang que col-locarem en el forn calfat a 190º durant uns 20 minuts fins que es seque el caldo.