Es veritat que el plat més conegut de la Comunitat Valenciana és a
paella pero no és menys cert que l’arros al forn també ha sigut i és plat molt
vinculat a la tradició arrossera d’estes terres. L’ideal és que el forn siga de
llenya però amb un de gas o electric, tampoc queda malament.
Per a 2 persones:
1 sépia xicoteta
¼ kg de floricol
1 manol d’alls tendres
1 cabeça d’alls
100 g de cigrons cuits
140 g d’arròs
Doble quantitat de caldo de peix que d’arros
4 cullerades de tomaca de pot tamisada
Oli d’oliva
Sal
Colorant
En una paella sofregirem la floricol i la reservem. En el mateix
oli sofregir la sépia i reservarem també. Continuem amb el mateix oli i si fera
falta afegir i sogregirem els alls tendres i també els secs puxant-los amb una
forqueta (per a que solten més gust). Afegim la tomaca i quan estiga ben
fregida tirem l’arros i li donem un parell de voltes. Afegim tots els
ingredients que teniem reservats, els cigrons i mesclem bé. Aboquem el caldo I salem. Posem sal i el
colorant I ho fiquem tot en una cassola de fang que col-locarem en el forn
calfat a 190º durant uns 20 minuts fins que es seque el caldo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada