diumenge, 21 de gener del 2018

FIDEUA DE MUSOLA


Hui tornem a una altra de les receptes de fideua. Igual que en la paella, la fideua ens permet una gran varietat de combinacios. La de hui, senzillament espectacular. 

Per a 4 persones ens fara falta:

8 gambes
1 sépia mitjana
3 dents d'all
3 cullerades soperes de tomaca triturada
1 ramellet de jolivert
1/2 pimentó roig
Pebre roig dolçs
Oli d'oliva
Sal
1 litre de bon caldo de peix
280 g de fideus fins

Netejar i tallar la sépies en trossos xicotets, sofregir-la i reservar. En el mateix oli sofregim, volta i volta, les gambes i es reserven. La musola normalment ve ja pelada pel que només haurem de tallar-la en torssos d'uns 4 o 5 centimetres i sofregir-la tambe. Reservem. Ara ja només ens queda sofregir en trossos xicotets el pimentó roig que tambe traurem. Mentres prepararem una picada en e morter amb l'all i el jolivert. Afegir al oli, la tomaca i la picada i una vegada fregida afegir els fideus i donar-li unes quantes voltes. Afegim tambe la sépia, el peix i el pimentó que haviem reservat i reguem tot de seguida amb el caldo. Deixar coure uns 10 minuts a foc mitjá, repartir les gambes per damunt i deixar dos minuts mes fins que s'asseque el caldo. Apagar el foc, deixar reposar uns pocs minuts i a menjar. Ja em contareu com heu quedat.