Google+ Followers

diumenge, 7 de gener de 2018

POTATGE DE CIGRONS AMB ABADEJO I CLOÏSES


Abans que res, els meus millors desitjos per a tots els lectors d'este blog en este nou any 2018. Algunes vegades ens ha passat que amics o familia vénen a veure't i al final se't queden a dinar o a sopar i cal improvisar alguna coseta. La recepta de hui és ideal per a estos casos. He utilitzat 4 ingredients que tènia en el congelador i afortunadament ha eixit un plat molt però que molt acceptable. Si el feu amb productes frescos ha de quedar un plat espectacular.

Com sempre, per a 4 persones necessitarem:

400 g de cigrons ja cuits i congelats
200 g d'abadejo també congelat
1/2 kg de cloïses (que tenia per a l'aperitiu)
3/4 litre de caldo de peix
150 g de bolets
1 carlota
1 ceba
1 tomaca madura
2 dents d'all
1 culleradeta de pebre roig de la Vera
1 culleradeta de sucre
Sal
Oli d'oliva verge extra

Deixar les cloïses amb aigua freda  i sal durant uns 20 minuts per a que solten la possible arena que tinguen. En una cassola calfar els cigrons amb el caldo de peix per a que vagen agafant gust. Mentrestant, calfar oli en una paella i sofregir la ceba, la carlota i els alls tallats molt fi. Quan la ceba comence a transparentar, afegir la tomaca picada junt amb la culleradea de sucre per a llevar-li l'acidesa i un pessic de sal. Quan la tomaca estiga sofregida, afegir els bolets i les cloïses i deixar tot junt fins que estes ultimes s'òbriguen, Afegir el pebre roig i de seguida tirar el contingut de la paella a la cassola dels cigrons. Mesclar. Deixar coure uns 5 minuts tot junt. Afegir els trossos d'abadejo prèviament descongelats per damunt, deixar uns 5 minuts mes i servir.