diumenge, 29 de març del 2015

ARRÒS CALDÓS AMB OUS DE SÉPIA I GALERES


I com tenim la salmorreta ja preparada, que millor que aprofitar-la amb un bon arròs caldós abans de que comence a fer calor.

Com sempre, la recepta és per a 4 persones.

300 g d'arròs
¼ kg ous de sépia
8 galeres
1.5 litres de caldo de peix
Safrà
Unes branquetes de jolivert
Oli d'oliva verge
Sal


Si ja tenim la salmorreta feta, preparar este arròs és “cosir i cantar”. Posem el caldo a calfar. Netejar els ous de sépia. En una cassola o calder calfem un poc d'oli i sofregim a penes als ous. Reservem. En el mateix oli sofregir les galeres i reservar també. Tirem la salmorreta, afegim l'arròs, li donem unes quantes voltes. Reguem amb el caldo. Quan comence a bullir, afegir sal i safrà i deixar coure a foc mitjà uns 14 minuts. Tirar als ous i les galeres reservades i deixar coure uns 3 o 4 minuts més. Apagar el foc i servir de seguida. Bon profit.