diumenge, 15 de març del 2015

ALBERGINA AMB MEL DE CANYA


La recepta de hui és molt fàcil de preparar i té un resultat senzillament espectacular. Esta mescla de salat i dolç podem presentar-la com a entrant i també com a guarnició. Heus ací  una d'eixes receptes que han passat de les cuines dels nostres iaios a les taules dels restaurants tot just uns canvis en la presentació.

Ingredients necessaris:

Albergina
Farina de blat
Mel de canya
Oli d'oliva
Sal

(No posem quantitats perquè cada un faça la que entenga necessita)

Ens n'anem al mercat i buscarem una albergina amb pell brillant. Ja a casa la llavarem un poc i la tallarem com si foren creïlles per a fregir, és a dir, longitudinalment en trossos de poc més poc menys un centímetre d'ample per uns 10 de llarg. Llevarem la pell on l'haja i les deixarem una estona amb aigua freda i sal perquè se'ls vaja l'amargor. Netejar i assecar els palets i passar-los lleugerament per farina. Calfar oli en una paella i fregir. Anirem retirant i col·locant-les en un plat amb paper absorbent a fi de llevar l'excés de greix. Passar-les a un plat per a servir, salar i afegir mel de canya per damunt. Una cerveceta freda d'acompanyament no vos anirà malament.