Google+ Followers

dilluns, 27 d’agost de 2012

PAELLA D'ESTIU


La paella de hui és humil, és una paella feta amb ingredients típics de l'estiu, d'ahí el seu nom. Albergina, pimentó, bajoques, ceba, tomaca, tot de la nostra lluminosa horta mediterrània, eixa horta abans plena de modestes casetes amb els seus riu raus i hui reemplaçades per luxosos xalets. Eixa horta plàcida solcada per estrets camins de terra, hui substituïts per vies d'asfalt. Permeteu-me hui que dedique esta recepta a tots aquells els que antany no tenien per a menjar molt més que el fruit de la seua pròpia collita. El plat de hui bé podia ser un d'aquells que les famílies es menjaven en la porta de les seues casetes de camp, baix la parra i junt amb una bona ensalada de ceba i tomaca ben adobada d'oli, sal i vinagre.

Per a 4 persones

300 g d'arròs
1/2 pimentó roig
1/2 pimentó verd
1 albergina
1 manoll xicotet d'alls tendres
1 ceba mitjana
¼ kg bajoques llargues
2 tomaques madures
1.5 litres caldo verdura
Romer (molt poc)
Safrà
Oli
Sal

Tallar l'albergina a rodanxes d'un centímetre aproximadament. Despuntar i trossejar les bajoques i pelar i tallar la ceba en juliana. Netejar i tallar els alls. En una paella tirem prou oli i sal i saltegem pimentó i l'albergina durant uns 7 minuts. Reservar. En el mateix oli sofregim la ceba picada, els alls tendres i les bajoques. Continuem amb la tomaca tallada i picada i una vegada transcorreguts  3 minuts, agreguem l'arròs. Remoure tot junt durant uns 3 minuts més. Reguem tot amb el caldo de verdures, afegim el safrá i al bullir, ajustar de sal. Deixar 10 minuts a foc fort, repartir l'albergina i el pimentó que havíem reservat i deixar altres 7 minuts a foc moderat fins que s'asseque tot el caldo. Una vegada apagada, col-locar unes branquetes de romer per damut i reposar uns minuts