diumenge, 12 d’agost del 2012

CARABASSETA MACERADA


Espere que la recepta de hui vos sorprenga tant com a mi. Ho vaig provar com a aperitiu però pense que perfectament podria servir-se com a acompanyament d'una carn. De la carabasseta ja hem parlat altres vegades i poc més podem afegir. El seu alt contingut en aigua fa que es tracte d'una hortalissa amb molt poc poder calòric. Ara be, donada la seua capacitat d'absorció d'oli, este pot variar depenent de la forma en què ho guisem. També dir-vos que té efectes diürètics, laxants i prevé la hipertensió. La recepta ens l'ha facilitat la nostra amiga i seguidora del blog Bea d’Alcoi i és la següent:

Ingredients

Carabasseta tendra (400 gr. aprox.)
Oli d'oliva (verge o intens)
1 cullerada sopera de sal
3 parts d'aigua
1 part de vinagre

Triarem carabasseta o carabassetes xicotetes i tendres ja que les grans solen tindre moltes llavors i la carn més dura, que li llevaria la gràcia al plat. La primera cosa que cal fer és tallar-ho en cru en quadrets xicotets (1/2 cm més o menys). Si podeu fer-ho amb una mandolina, molt millor ja que es quedaran tots els trossos igualats. Després els deixarem en maceració amb aigua, sal i vinagre durant una hora. Ho provarem i si no està al nostre gust de vinagre, podem afegir més o bé més aigua si no ho volem tan fort i ho deixarem un poc més. Tenint en compte que com més temps estiga més prendrà del vinagre, podem anar provant de tant en tant fins que estiga al nostre gust. Repassar amb un colador i ficar en un pot de vidre cobert d'oli. Este oli també pot perfumar-se amb un poc d'all i espècies com orenga, timó o romer. Així de senzill i així de simple. També podria tallar-se en tires fines i llargues d'uns 10 cm i tindríem un plat de. . . . . aladrocs vegetarians