diumenge, 5 d’agost del 2012

ENSALADA D'ABADEJO I CIGRONS


El plat de hui mai falla. Siga únic o com a acompanyament, l'ensalada és el plat per excel•lència de l'estiu. La seua frescor i les seues baixes calories les fan benvingudes a tot hora.

Per a 4 persones

250 g d'abadejo dessalat
300 g de cigrons bullits
3 tomaques madures
200 g d'espinacs
2 ous
4 cogombrets en vinagre
9 cullerades d'oli d'oliva
3 cullerades de vinagre
Sal
Pebre

Trossejar, llavar i escórrer els espinacs. Fer una creu en la base de les tomaques i escaldar-les en una cassola amb aigua bullint fins que vegem que la creu s'obri i comença a desprendre's la pell. Esperar-vos fins que estiguen fredes, llavors pelar i tallar-les a rodanxes. Tallar l'abadejo ja dessalat en trossos xicotets. Picar el cogombret. Posar a bullir els ous fins que estiguen durs i després, una vegada freds, pelar-los i picar-los. Preparar una vinagreta amb l'oli, el vinagre, la sal i el pebre. És hora de presentar el plat. En una safata prou gran com perqué càpia tot, col•locar en el fons els espinacs, sobre estos, l'abadejo i els cigrons. Damunt, les rodanxes de tomaca i finalment el cogombret i l'ou. Regar amb la vinagreta i a menjar.

Nota. Si preferiu, podeu canviar els espinacs per canonges o per una mescla de canonges i rucula