dilluns, 8 d’agost del 2011

BAJOQUES AMB PERNIL


Des de ja fa prou de temps, a tot el món li ha entrat la preocupació per tindre un cos no sols sense un gram de greix si no també saludable. Aprofitant la meua xicoteta horta i la gran quantitat de bajoques verdes que em subministra, hui prepararem un plat tradicional que bé pot ser el sopar perfecte per a un calorós dia d'estiu.

Haurem de tindre a mà:

½ kg de bajoques verdes amples
200 g de pernil serrà
4 dents d'all
1 ceba
1 got vi blanc (uns 200 cc)
Oli d'oliva
Sal

Despuntar els bajoques per ambdós costats i tallar-les en trossos d'uns 3 cm aproximadament. En una cassola posar a bullir aigua, sal i un dollet d'oli. En el moment d'alçar el bull, tirar les bajoques i deixar-les coent uns 10 o 12 minuts. Escórrer i reservar. Mentrestant, en una paella gran, sofregir els alls i la ceba pelats i picats finament. Un poc abans que comence la ceba a transparentar, afegir el pernil tallat en quadrets xicotets, donar-li un parell de voltes i afegir les bajoques. Mesclar bé. Ja el podríeu servir així però a mi m'agrada que estiga coent un poc tot junt pel que ho regue amb un godet de vi blanc i deixar-ho uns 10 minuts mes. Emplatar i servir

1 comentari:

Anirac ha dit...

simple i delicios!! a casa, ma mare les feia d'una manera molt semblant!!