dissabte, 13 d’agost del 2011

SOPA FREDA DE COGOMBRES


Sincerament crec que el que els alemanys han fet amb els cogombres espanyols és una verdadera canallada i no se m'ocorre una altra cosa per a ajudar a qui sempre paga el “pato”, que és al llaurador, que preparar un plat en què s'utilitze gran quantitat d'esta hortalissa portada a la nostra terra pels romans. Si damunt de beneficiar als seus productors, ens trobem que el seu consum hidrata la nostra pell, repara les mucoses intestinals, ens refresca i sobretot, ens ajuda en la ja coneguda “operació biquini”, crec que no cal més per a què vos poseu a comprarne.

Per al plat de hui necessitarem.

3 cogombres
3 pomes
1 iogurt natural
10 fulletes de menta fresca
½ litre de suc de poma
3 cullerades soperes de vinagre de poma
Sal
Pebre negre acabat de moldre

Pelar els cogombres i llevar-los ambdós extrems ( ja que a vegades solen amargar). Tallar-los en trossos xicotets. Repetir l'operació amb les pomes però esta vegada reservarem mitja per a adornar després. En un recipient prou gran com per a què ens càpia tot ficar els cogombres, la poma, la menta, el vinagre i el suc. Triturem tot amb la túrmix o la batedora fins a aconseguir una sopa densa. Afegim el iogurt, salpebrem i tornem a mesclar. La fiquem en la nevera o en el congelador a fi de refredar-la. Quan anem a servir-la, la fiquem en una tassa gran, tallem a quadrets la poma reservada i els afegim per damunt. Adornar amb unes fulletes de menta.