diumenge, 31 de juliol del 2011

ARRÒS CALDÓS AMB RAP I ESPINACS

Si, ja es que no són dates per a molt d'arròs caldós però si ens ho mengem a la ombra, que córrega l'aire i després fem una bona sesta, no crec que passem molta penúria. Qui cuine plats d'este tipus fa dos coses, la primera és evocar els nostres avantpassats i a eixa cuina que la vida moderna està fent desaparéixer i la segona i no per això menys important, gratificar al paladar amb un palmito de sabors que ens oferix la nostra fauna marina i la nostra horta.

Per a 4 persones

300 g d'arròs
1 cua de rap
¼ kg espinacs
12 cloïsses mitjanes
12 cues de gamba (pot ser congelada)
1 tomaca madura
4 calamarets
2 nyores
1 ramellet de jolivert
2 litres caldo de peix
Oli d'oliva
Sal


Tallar i salar el rap i el calamaret. Sofregir-los en un calder si és possible de ferro i reservar. En el mateix oli sofregir els espinacs trossejats i nets (no vos preocupeu si en veieu molts que després al fregir es queda en res) i reservem també. Continuem amb els alls i les nyores i una vegada sofregits picar-los en el morter junt amb el jolivert i un pessic de sal. Sempre amb el mateix oli sofregir la tomaca pelada i picada, afegir el contingut del morter i l'arròs. Donar-li unes voltes i regar amb el caldo bullint. Coure tot a foc mitjà durant 12 minuts. Tirem cloïsses, cues de gamba, espinacs, el rap i calamaret, rectificar de sal i deixar 6 o 7 minuts més. Servir de seguida.

2 comentaris:

Pepin ha dit...

Hola Kiko,
El calder que fas servir per l'arròs caldós, el que surt a la foto, és de ferro colat?
On l'has comprat? fa temps que en busco però a Barcelona és impossible. Saps algun lloc on el pugui comprar per internet?
Gràcies i Salut,
Pepin

KIKO ha dit...

Bona tarda Pepin:
Efectivament, el calder que veus en la foto és de ferro colat i pertanyia a una iaia meua. Segons pareix, amb l'ús prolongat, es van fent negres i antiadherents. Eixe encara és dels que té el fons ovalat. Hui en dia, els que hi ha solen tindre el fons pla. Jo he vist en alguna ocasió calders com els que busques en mercats ambulants, rastres o en alguna ferreteria "de les d'abans". Vaig comprar un fa poc per 18 €. Els que pots comprar en grans magatzems també ho són però normalment estan esmaltats i no agafen tanta calor com els antics. Salutacions