Hui prepararem un plat equilibrat, amb proteïnes, hidrats de carboni i vitamines. Plat fresc i deliciós que ens pot servir tant com entrant com a plat principal en estos calorosos i aclaparadors dies d'estiu.
Hem de tindre a mà:
200 g abadejo dessalat
3 tomaques
2 creïlles
1 pot de margallons
2 dents d'all
1 pot xicotet olives negres
100 g de canonges
Un ramellet de jolivert
Vinagre
Oli d'oliva
Sal d'escates
Posar a bullir les creïlles amb aigua i sal normal fins que estiguen cuites. Escaldar les tomaques i pelar-les. Trossejar les olives negres. Ficar en el got de la batedora els alls pelats, el jolivert, l'oli i el vinagre i picar fins a aconseguir una espècie de vinagreta. Reservar-la. Una vegada cuites les creïlles, traure-les de l'aigua, deixar-les refredar i pelar-les. És hora de muntar el plat. Sobre una base de canonges, col-loquem les creïlles tallades a rodanxes de, poc mas o menys 1 cm. Damunt col-loquem les tomaques tallades de la mateixa manera, l'abadejo esmollat i unes escates de sal. Adornem amb els margallons. És el moment de tirar les olives negres picades i la vinagreta. Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada