En alguna ocasió hem comentat que la paella naix en el camp a arrel de la necessitat que tenien les seues gents de preparar un menjar calent, ràpit, senzill i amb els ingredients que mes a mà tenien. En este entorn, és suficient en remuntar-nos alguns anys arrere i sera bo d'entendre que no se tinguera cap mitjà de refrigeració. Per això, la paella de hui la farem amb ingredients que antany podien estar en rebostos durant algun temps i/o ser portats fàcilment en els carros que s'utilitzaven com a mitjà de transport.
Com sempre, gastarem les mesures per a 4 persones.
200 g d'abadejo dessalat
400 g floricol
400 g d'arròs
1 tomaca
1 ceba xicoteta (150 g)
200 ml oli
1.5 litres d'aigua o caldo peix
1 culleradeta pebre roig
3 Alls
2 branquetes jolivert
Safrà
Sal
Sofregir en la paella a foc lent la floricol a trossos xicotets. A mitja cocció tirarem l'abadejo esmicolat i prèviament dessalat, continuarem 3 minuts més. Ho traiem y reservem.Continuar amb la ceba tallada en juliana. Picar en el morter els alls i el jolivert junt amb un poc de sal. Quan la ceba comence a ferse trasparent, afegir la tomaca triturada i la picada del morter. Donar-li unes voltes a l'arròs, afegir el pebre roig, remoure i de seguida abocar l'aigua o caldo bullint. S'escampen els trossos d'abadejo i la floricol per damunt, es rectifica de sal si fera falta i es tira el safrà. Deixar coure uns 10 minuts a foc fort i 8 a foc mitjà. Apagar i deixar reposar uns 5 minuts. Ull amb la sal ja que l'abadejo sol soltar i podem passar-nos.
Com sempre, gastarem les mesures per a 4 persones.
200 g d'abadejo dessalat
400 g floricol
400 g d'arròs
1 tomaca
1 ceba xicoteta (150 g)
200 ml oli
1.5 litres d'aigua o caldo peix
1 culleradeta pebre roig
3 Alls
2 branquetes jolivert
Safrà
Sal
Sofregir en la paella a foc lent la floricol a trossos xicotets. A mitja cocció tirarem l'abadejo esmicolat i prèviament dessalat, continuarem 3 minuts més. Ho traiem y reservem.Continuar amb la ceba tallada en juliana. Picar en el morter els alls i el jolivert junt amb un poc de sal. Quan la ceba comence a ferse trasparent, afegir la tomaca triturada i la picada del morter. Donar-li unes voltes a l'arròs, afegir el pebre roig, remoure i de seguida abocar l'aigua o caldo bullint. S'escampen els trossos d'abadejo i la floricol per damunt, es rectifica de sal si fera falta i es tira el safrà. Deixar coure uns 10 minuts a foc fort i 8 a foc mitjà. Apagar i deixar reposar uns 5 minuts. Ull amb la sal ja que l'abadejo sol soltar i podem passar-nos.
2 comentaris:
Salutacions!!!!
Jo també faig aquesta paella però no afegeixc la floricol, de tota manera provaré a fer-la amb ella.
Quin caldo es possa???es aigua o caldo de peix
Publica un comentari a l'entrada