Hi ha quatre modalitats de coure i presentar l'arròs a taula: la ja famosa paella, arròs caldós, arròs melós i arròs al forn o sec. Hui anem amb un d'estos últims i ens farà falta per a 4 persones:
300 g d'arròs
16 cloïsses
4 espàrrecs verds
100 g floricol
2 carxofes
100 g de bolets
2 tomaques
3 bajoquetes
3 alls tendres
1 litre caldo de peix
Un got de vi blanc
2 culleradetes de pebre roig
Safrà
Oli
Sal
Jolivert
2 dents d'all
Tallar la floricol a trossets xicotets. A les carxofes les llevarem les fulles dures exteriors i les tallarem a quarts. Netejar les cloïsses i deixar-les un estona amb aigua freda i prou sal. Trossejar els bolets i netejar i tallar els espàrrecs, bajoques i alls tendres. En una cassola de fang calfar oli i sofregir a foc lent la floricol, les carxofes, els bolets, els alls tendres. Picar les tomaques i sofregir-les també. Reservar els espàrrecs. Afegir el pebre roig, remoure tot i de seguida afegir el got de vi que deixarem reduir uns minuts. Regar tot amb el caldo de peix i quan comence a alçar-se el bull, tirar l'arròs, repartir-ho per tota la cassola i deixar coure uns 5 minuts a foc mitjà. Mentres, preparar en el morter una picada amb els alls, el jolivert, un pessic de sal i agregar-ho a la cassola, tirar el safrà, rectificar de sal si fera falta i ficar en el forn precalfat a uns 200º durant uns 15 minuts mes.
300 g d'arròs
16 cloïsses
4 espàrrecs verds
100 g floricol
2 carxofes
100 g de bolets
2 tomaques
3 bajoquetes
3 alls tendres
1 litre caldo de peix
Un got de vi blanc
2 culleradetes de pebre roig
Safrà
Oli
Sal
Jolivert
2 dents d'all
Tallar la floricol a trossets xicotets. A les carxofes les llevarem les fulles dures exteriors i les tallarem a quarts. Netejar les cloïsses i deixar-les un estona amb aigua freda i prou sal. Trossejar els bolets i netejar i tallar els espàrrecs, bajoques i alls tendres. En una cassola de fang calfar oli i sofregir a foc lent la floricol, les carxofes, els bolets, els alls tendres. Picar les tomaques i sofregir-les també. Reservar els espàrrecs. Afegir el pebre roig, remoure tot i de seguida afegir el got de vi que deixarem reduir uns minuts. Regar tot amb el caldo de peix i quan comence a alçar-se el bull, tirar l'arròs, repartir-ho per tota la cassola i deixar coure uns 5 minuts a foc mitjà. Mentres, preparar en el morter una picada amb els alls, el jolivert, un pessic de sal i agregar-ho a la cassola, tirar el safrà, rectificar de sal si fera falta i ficar en el forn precalfat a uns 200º durant uns 15 minuts mes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada