diumenge, 7 de setembre del 2008

FIDEUA DE CARN

Ja vam dir que la fideua i la paella compartixen ingredients, recipient de cocció i fins forma de cuinar; llavors si una paella pot fer-se de peix i marisc, de carn o mixta, per que no provar el mateix amb la fideua. També he volgut experimentar amb tallarines en compte dels clàssics fideus i la veritat és que pareix absorbixen mes el gust del caldo.


Per a 4 persones.

350 g de tallarins

300 g de carn (conill, porc, pollastre etc)
1 llonganissa blanca

2 tomaques

1/2 pimentó roig
2 nyores

3 alls

150 g bolets

50 g bajoca verda

2 carxofes

2 branquetes de jolivert

1.5 litres de caldo de carn

Oli d'oliva

Safrà

Sal



Trencar els tallarins en trossos d'uns 3 cm. Netejar i trossejar en quarts les carxofes. Tallar les bajoques i pelar els alls. En la paella que anem a utilitzar, calfar oli i sofregir les nyores sense deixar que es cremen i retirar. En el mateix oli sofregir la carn prèviament salada i la llonganissa trossejada i quan comencen a prendre color, afegir les verdures i els bolets. Preparar en el got de la batedora una picada amb les tomaques pelades, els alls, el jolivert i les nyores. Retirar els trossos de pimentó per a adorar després. Afegir la picada a la paella i sofregir. Finalment agregar els tallarins trossejats, donar-los un parell de voltes i regar amb el caldo bullint. Salar, tirar el safrà, adornar amb els trossos de pimentó i deixar coure a foc mitjà uns 18 minuts. Apagar i deixar reposar un parell de minuts més. També podríem gastar carxofes, bajoques i bolets congelats. En eixe cas, ho afegiriem una vegada agregat el caldo i sense sofregir.