La fava es una lleguminosa molt estesa per tota la conca del Mediterrani que podem trobar en el mercat de 4 formes diferents: Fresques, congelades, seques o enllandades. Es poden menjar com a plat principal, com a “tapa” i inclús crues. Per a aquells que vullguen, vos recomane que com a aperitiu, desgraneu unes faves, molt tendres això si, i vos les mengeu crues junt amb unes molles d'abadejo. Si opteu per cuinar-les i sempre que siguen fresques i ben tendres, es pot mesclar els seus grans amb alguns trossos de la baina.
Per a 4 persones
800 g de faves ja desgranades
1 ceba
3 carxofes
12 trossos de costelles de porc o cansala magrosa
4 ous (opcional)
1 got d'aigua
4 dents d’all
2 cullerades de les de café de pebre roig dolç
Oli
Sal
Desgranar les faves si són fresques. Netejar, despuntar i tallar a quarts les carxofes. Picar finament la ceba. Salar les costelles. En el morter picar l'all amb un poc de sal fins que quede una pasta. En una cassola de fang (també es pot fer amb una cassola de ferro), sofregir les costelles, la ceba, l'all i finalment les carxofes. Quan estes ultimes comencen a daurar-se, afegir les faves i el pebre roig i donar-los unes voltes durant un parell de minuts procurant que este ultime no se'ns creme. Afegir la sal i l'aigua. Esta ha de ser suficient com per a quasi cobrir-les. Taparem i deixarem coure uns 40 minuts a foc lent. Cada 5 o 6 minuts remourem la cassola de dalt cap avall per a què les faves no s'apeguen ni es cremen (d'ahí el nom de faves sacsades). Quan vegem que comencen a estar cuites, opcionalment podem deixar caure un ou per persona i tornem a tapar uns minuts fins que qualle i les faves s'ennegrisquen.
Per a 4 persones
800 g de faves ja desgranades
1 ceba
3 carxofes
12 trossos de costelles de porc o cansala magrosa
4 ous (opcional)
1 got d'aigua
4 dents d’all
2 cullerades de les de café de pebre roig dolç
Oli
Sal
Desgranar les faves si són fresques. Netejar, despuntar i tallar a quarts les carxofes. Picar finament la ceba. Salar les costelles. En el morter picar l'all amb un poc de sal fins que quede una pasta. En una cassola de fang (també es pot fer amb una cassola de ferro), sofregir les costelles, la ceba, l'all i finalment les carxofes. Quan estes ultimes comencen a daurar-se, afegir les faves i el pebre roig i donar-los unes voltes durant un parell de minuts procurant que este ultime no se'ns creme. Afegir la sal i l'aigua. Esta ha de ser suficient com per a quasi cobrir-les. Taparem i deixarem coure uns 40 minuts a foc lent. Cada 5 o 6 minuts remourem la cassola de dalt cap avall per a què les faves no s'apeguen ni es cremen (d'ahí el nom de faves sacsades). Quan vegem que comencen a estar cuites, opcionalment podem deixar caure un ou per persona i tornem a tapar uns minuts fins que qualle i les faves s'ennegrisquen.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada