La gastronomia valenciana ha estat sempre dominada pel porc. Per això, al marge dels embotits que ja tractarem mes avant, hui comentarem el que són els figatells. Es diu que grecs i romans ja els coneixien i que no és difícil de trobar-los, ademes de en les nostres costes, a Itàlia i en illes com Mallorca, Còrsega o Xipre amb denominacions, en alguns casos, prou semblants. Ara bé, va ser eixa costum tan valencià que tenim, o almenys teníem, de prendre's l'aperitiu abans de dinar o sopar la que va generalitzar el seu consum en la Safor, la Ribera Baixa, la Marina Alta i inclús en zones mes interiors com l'Alcoya.
Vegem com es fan:
250 g de fetge de porc
250 g de magre de porc
Julivert
Pebre negre
3 Clavells (d’espècia)
Sal
Mesenteris de porc (tambè coneguda com randa, saginera, tel del sagí o mantellina)
Es pica be tota la carn. S’afig sal i pebre i es mescla en un bol amb el jolivert i el clavilla també picats, fins a aconseguir una massa homogènia. Amb eixa pasta anirem fent unes mandonguilles de la grandària d'un ou. Estendre el mesenteri sobre una superfície plana i anirem col·locant les mandonguilles damunt. Retallar el mesenteri de manera que pogam embolicar-les i així evitar que es desfacen. S'esclafen com si fóra una hamburguesa i ja estan bones per a torrar a la planxa o a la graella. Hi ha qui també li agrega a la mescla, pebre roig. nou moscada, pinyons o canella
250 g de fetge de porc
250 g de magre de porc
Julivert
Pebre negre
3 Clavells (d’espècia)
Sal
Mesenteris de porc (tambè coneguda com randa, saginera, tel del sagí o mantellina)
Es pica be tota la carn. S’afig sal i pebre i es mescla en un bol amb el jolivert i el clavilla també picats, fins a aconseguir una massa homogènia. Amb eixa pasta anirem fent unes mandonguilles de la grandària d'un ou. Estendre el mesenteri sobre una superfície plana i anirem col·locant les mandonguilles damunt. Retallar el mesenteri de manera que pogam embolicar-les i així evitar que es desfacen. S'esclafen com si fóra una hamburguesa i ja estan bones per a torrar a la planxa o a la graella. Hi ha qui també li agrega a la mescla, pebre roig. nou moscada, pinyons o canella
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada