Despres del parèntesi vacacional, hui veurem un aliment amb prou detractors com és la sang bullida. Fa alguns anys, d'una manera o una altra, es consumia en la majoria de les llars de la Comunitat Valenciana i també en els de Catalunya. Hui en dia, eradicada practicament, per raons higiènico-legals, la matança del porc en domicilis particulars, no és fàcil de trobar. També la de corder ha desaparegut de molts dels mostradors de les carnisseries. Per a la recepta següent, he utilitzat sang de pollastre, que, encara que no tan saborosa com les de porc o corder, és l'única que he pogut trobar.
Per a 6 persones
800 g sang bullida de pollastre
3 cebes
3 creïlles
1 cullera sopera de pebre roig
1 ramet jolivert (abundant)
1 cullera sopera de farina
Sal
Oli
Orenga, pebrella, timó
En una cassola calfar oli i sofregir la ceba picada. Quan comence a agafar color, tirarem una culleradeta de les de café de farina i immediatament la creïlla trossejada molt fina i les herbes aromàtiques. Li donarem un parell de voltes i despres tirarem pebre roig i un got d'aigua. Acomodarem els trossos de sang i posarem el jolivert picat per damunt, deixant-ho coure tot fins que la sang este cuita. (Uns 8 minuts). Rectificar de sal i servir.
Per a 6 persones
800 g sang bullida de pollastre
3 cebes
3 creïlles
1 cullera sopera de pebre roig
1 ramet jolivert (abundant)
1 cullera sopera de farina
Sal
Oli
Orenga, pebrella, timó
En una cassola calfar oli i sofregir la ceba picada. Quan comence a agafar color, tirarem una culleradeta de les de café de farina i immediatament la creïlla trossejada molt fina i les herbes aromàtiques. Li donarem un parell de voltes i despres tirarem pebre roig i un got d'aigua. Acomodarem els trossos de sang i posarem el jolivert picat per damunt, deixant-ho coure tot fins que la sang este cuita. (Uns 8 minuts). Rectificar de sal i servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada