Google+ Followers

dijous, 27 de març de 2008

GUISAT DE SANG

Despres del parèntesi vacacional, hui veurem un aliment amb prou detractors com és la sang bullida. Fa alguns anys, d'una manera o una altra, es consumia en la majoria de les llars de la Comunitat Valenciana i també en els de Catalunya. Hui en dia, eradicada practicament, per raons higiènico-legals, la matança del porc en domicilis particulars, no és fàcil de trobar. També la de corder ha desaparegut de molts dels mostradors de les carnisseries. Per a la recepta següent, he utilitzat sang de pollastre, que, encara que no tan saborosa com les de porc o corder, és l'única que he pogut trobar.

Per a 6 persones

800 g sang bullida de pollastre
3 cebes
3 creïlles
1 cullera sopera de pebre roig
1 ramet jolivert (abundant)
1 cullera sopera de farina
Sal
Oli
Orenga, pebrella, timó

En una cassola calfar oli i sofregir la ceba picada. Quan comence a agafar color, tirarem una culleradeta de les de café de farina i immediatament la creïlla trossejada molt fina i les herbes aromàtiques. Li donarem un parell de voltes i despres tirarem pebre roig i un got d'aigua. Acomodarem els trossos de sang i posarem el jolivert picat per damunt, deixant-ho coure tot fins que la sang este cuita. (Uns 8 minuts). Rectificar de sal i servir.