dimecres, 19 de desembre del 2007

L'ANIM DEL BLOG

L'anim de crear este blog no és un altre que el de compartir i perpetuar aquelles receptes que s'han anat transmetent de generació en generació en la costa Mediterranea, especialment estre el Cap de Creus i el de Pals. Clima, costums i jornades laborals han anat configurant, al llarg del temps, uns plats les principals característiques dels quals són la seua senzillesa i economicidad i que, en la majoria dels casos, requerixen d'una virtut que no tots tenim, la paciència. En èpoques d'austeritat, les ames de casa havien d'aprofitar al màxim els recursos que tenien (verdures, hortalisses etc). El mateix ocorria amb la cuina marinera. No són pocs els pescadors que havien d'aguditzar el seu enginy i preparar calders d'arròs amb una xicoteta part de la captura. Lamentablement, moltes d'eixes receptes s'han anat perdent. Servisca, per tant, este blog, per a ajudar a fer que açò no torne a ocórrer. Espere que vos agrade.

1 comentari:

KK ha dit...

Ànim, tens un blog molt bonic, m'encanta. Una molt bona iniciativa, ja que hi ha gent que encara te ganes de cuinar coses com la borreta de melva i no sempre tenim a qui ens diga la recepta.