Google+ Followers

diumenge, 30 de desembre de 2007

FENOLL MARI

El fenoll marí és una herba aromàtica que creix silvestre en les costes rocoses del Mediterrani, inclús que hi ha qui el sembra o trasplanta en els seus camps per a consum propi. Se li atribuïxen virtuts medicinals i terapèutiques, sent les seues infusions beneficioses per a l'obesitat, els trastorns renals i la sensació de cansament. També elimina toxines, afavorix la digestió i el seu alt contingut en vitamina C li conferix propietats antiescorbútiques. Culinàriament pot usar-se en infusions o, el mes normal, en ensalades.

Veurem com es prepara i conserva.
Ingredients
Fenoll
Vinagre
Aigua
Sal

A finals de la primavera i abans que apareguen les seues flors, arreplegarem els fulls jóvens, els tallarem en trossos i netejarem. Posar-les a bullir en una cassola amb aigua i en el moment en què alçe el bull, apagar el foc i deixar que es refrede totalment. Ficar-les en garrafa de boca ampla o atuell de fang i cobrir-les amb una salmorra feta amb aigua, vinagre i sal. La proporció variara segons gustos. Orientativament 5 parts d'aigua, 1 de vinagre i ½ de sal. Als 3 dies ja es pot menjar. Si no ho volem tan fort de vinagre, podem augmentar a 6 o 7 les parts d'aigua.

1 comentari:

paskki ha dit...

Me gustaría ver una receta de un plato típico de nuestra tierra, plato de cuchara, si es con alguna anécdota, mejor. Por ej.: olleta, arroz al horno, arroz caldoso, etc. Ya dirás. Saludos.