diumenge, 30 de desembre del 2007

FENOLL MARI

El fenoll marí és una herba aromàtica que creix silvestre en les costes rocoses del Mediterrani, inclús que hi ha qui el sembra o trasplanta en els seus camps per a consum propi. Se li atribuïxen virtuts medicinals i terapèutiques, sent les seues infusions beneficioses per a l'obesitat, els trastorns renals i la sensació de cansament. També elimina toxines, afavorix la digestió i el seu alt contingut en vitamina C li conferix propietats antiescorbútiques. Culinàriament pot usar-se en infusions o, el mes normal, en ensalades.

Veurem com es prepara i conserva.
Ingredients
Fenoll
Vinagre
Aigua
Sal

A finals de la primavera i abans que apareguen les seues flors, arreplegarem els fulls jóvens, els tallarem en trossos i netejarem. Posar-les a bullir en una cassola amb aigua i en el moment en què alçe el bull, apagar el foc i deixar que es refrede totalment. Ficar-les en garrafa de boca ampla o atuell de fang i cobrir-les amb una salmorra feta amb aigua, vinagre i sal. La proporció variara segons gustos. Orientativament 5 parts d'aigua, 1 de vinagre i ½ de sal. Als 3 dies ja es pot menjar. Si no ho volem tan fort de vinagre, podem augmentar a 6 o 7 les parts d'aigua.

1 comentari:

paskki ha dit...

Me gustaría ver una receta de un plato típico de nuestra tierra, plato de cuchara, si es con alguna anécdota, mejor. Por ej.: olleta, arroz al horno, arroz caldoso, etc. Ya dirás. Saludos.