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dimecres, 26 de desembre de 2007

BORRETA DE XABIA


250 gr. de melva en saladura
1 o 2 cabeces d'alls (segons ens agrade).
400 g. de tomaca.
Jolivert.
½ cullerada pebre roig.
200 gr. de tomaques seques
1 + 1/2 gots d'aigua.
Sal.
Oli.
1 culleradeta de sucre
1 cullerada sopera farina.

Posar a dessalar la melva com a mínim 4 hores abans canviant l'aigua 3 o 4 vegades. El mateix es fa amb les tomaques seques però la primera aigua ha d'estar calenta a fi d'ablanir-los. La resta ja es pot passar amb aigua natural i una hora serà suficient. Es posa un casset amb aigua al foc i quan comence a bullir se li afig la melva. Deixar-la uns 10 minuts, (no mes que si no es desfarà), traure-la i posar-la en aigua freda per a endurir-la una altra vegada. En una paella en oli, se sofrigen els alls amb la seua pell, la tomaca picada junt amb la culleradeta de sucre i una vegada sofregit tirar la farina i el pebre roig. Es mescla tot i se li afig l'aigua, la melva, les tomaques seques i molt de jolivert per damunt. Es deixa a foc lent uns 15 minuts removent de tant en tant perquè no s'apegue. Hi ha qui sofrig també la melva.
Nota.- Si no vos agrada la melva en saladura, podeu substituir-la per costelles de porc per exemple. Només hi hauria que sofregir-la junt amb els alls. La resta exactament igual.

2 comentaris:

Juan José ha dit...

Saludos:
Enhorabuena por entrar a formar parte en la inmensa familia de los blogs alicantinos.
Me llamo Juan José Amores y soy uno de los miembros del blog "Alicante Vivo".
Mi amigo Pascual me ha avisado no sólo de la inauguración de este bonito blog gastronómico, sino que además me ha recomendado encarecidamente el restaurante.
Por supuesto, le he hecho caso en todo: ya te hemos puesto en nuestro blog como "Web Amiga" y pronto iremos a conoceros en persona.
Hasta que eso ocurra, recibe un cordial saludo de tus nuevos amigos.
Aqui nos tienes para cuando lo desees: www.alicantevivo.org
Hasta pronto y SUERTE

Juan José ha dit...

Por cierto, amigo Francisco, aquí te dejo el enlace al artículo que hemos hecho en nuestro blog.
No seas muy duro con nosotros, ya que lo hemos hecho deprisa y corriendo.
Saludos y hasta pronto
http://www.alicantevivo.org/2007/12/un-nuevo-amigo-en-el-blog.html