Quan
parlem de l’arròs al forn ho vinculem normalment a la carn i és que pareix que
els seus inicis van ser per a utilizar les sobres del puchero. Hui nosaltres
canviarem els ingredients i posarem fruits de la mar.
Per
a 2 persones haurem de tindre:
1
sepia xicoteta
100
g de abadejo dessalat
6
gambes
4
dents d’all
2
allets tendres
100
g de cigrons bullits
Doble
quantitat de caldo de peix que d’arros
4
cullerades soperes de tomaca de pot tamisada
Oli
d’oliva
Sal
Colorant
Calfem
oli en una paella i sofregim la sépia neta, trossejada y ben assaonada i
reservar. En el mateix oli li donarem 2 voltes a les gambes i a l’abadejo
esmollat i els traurem també. Continuem amb els alls sense pelar i amb un tall per a
que solten mes gust, els alls tendres trossejats i la tomaca i deixarem fer uns
4 ó 5 minuts. Agafem una cassola de fang
bona per a forn I tirem la sepia, l’abadejo, els cigrons ja cuits, els alls, la
tomaca, l’arros, i regarem tot amb el caldo. Afegir sal i colorant, mesclarem
tot bé i ficarem en el forn prèviament calfat a 200º. Deixar coure uns 20
minuts fins que l’arros es quede sec. Apagar el foc, obrir el forn, col-locar
les gambes, deixar uns 3 ó 4 minuts mes i a taula
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada