diumenge, 20 d’abril del 2014

ARRÒS MELÓS AMB SOBRES DE PUCHERO



En este blog ja hem vist que amb les sobres del puchero es pot preparar una paella espectacular. Hui perfeccionarem este assumpte i prepararem un arròs melós però amb pilotes de carn. Heus ací l'explicació de com preparar les pilotes que ja vaig publicar quan vam fer al puchero. No pose quantitats perquè com el preparar-les és prou engorros i es poden congelar, que cada un faça les quantitats que vullga i que guarde el que estime convenient.

Per a les pilotes:

Carn de porc picada
Fetgets de pollastre
Pebre
Pa ratllat
Anou moscada
Pinyons
Fulles de col
Sal

Picar els fetgets fins que es desfacen. Mesclar-los amb la carn, el pebre, anou moscada, sal i pinyons al gust. Tirar pa ratllat i anar pastant-ho tot fins a aconseguir una massa espessa i dura. Tallar el nervi de les fulles de col per darrere si son molt grosses. Amb la massa anar fent paquetets individuals i embolicant-la amb les fulles de col. Lligar amb fil de cuina i reservar.


És el moment de preparar l'arròs.

Si som 4 els comensals, necessitem:

300 g d'arròs
400 g de sobres del puchero (carn, cansalada, verdura, cigrons etc)
1 tomaca madura
1'5 litres de caldo de puchero
1 culleradeta de les de café de pebre roig
1 ramellet de jolivert
Safrà
Oli d'oliva
Sal

Pelar i picar alls i tomaca i sofregir en una cassola, Afegirem les sobres del puchero i mesclarem bé, continuem amb el pebre roig, la sal i de seguida abocarem el caldo i deixarem coure uns 5 minuts. Afegir el safrà, l'arròs i en el moment en què comence a bullir novament, abaixarem el foc fins a aconseguir una ebullició regular però no molt forta, repartirem les pilotes per damunt i courem uns 17 minuts. Deixar reposar uns 3 minuts mes, empolvorar un poc de jolivert per damunt, tallar el fil de les pilotes i a menjar