dissabte, 29 de març del 2014

FIDEUA DE SECRET IBERIC, BOLETS I CIGRONS



Amb el secret ibèric ja hem preparat un arròs melós i una paella. Tenim clar que el nom de fideua es referix sempre a eixe plat amb productes de la mar originari d'esta Comunitat Valenciana, pero hui, per allò d'experimentar, prepararem una amb ingredients que no poden ser mes de terra.

Per a 4 persones ens farà falta:"

300 g de fideu de fideua
300 g de secret iberic
150 g de cigrons ja bullits
300 g de bolets
2 nyores
1 tomaca madura
3 alls tendres
1 litre caldo de pollastre
Unes branquetes de jolivert
Colorant
Oli
Sal

Calfar oli en la paella i sofregir les nyores i els alls tendres nets i trosejats. Reservar. En el mateix oli sofregirem el secret salat i tallat a trossos xicotets. Retirar també. Ara, amb el foc molt fluix i l'oli tebi, caramel•litzarem els bolets. En el got de la batedora picar les nyores, la tomaca pelada i trossejada, unes quantes branquetes de jolivert i un pesic de sal. Retirar els bolets. Tirar un poc més d'oli i sofregir el contingut del got. Afegim els fideus i els donem unes quantes voltes perquè queden després solts. És el moment de regar amb el caldo bullint. Deixar coure uns 5 minuts, afegir els bolets, els alls, els cigrons i el secret, rectificar de sal, afegir el colorant i coure a foc no molt fort fins que s'asseque. (tardarà uns 10 minuts mes) . Apagar i deixar reposar un poc.