diumenge, 20 d’abril del 2014

PAELLA DE CAVALLA


No em cansaré de reconéixer que no hauria de dir-li paella, que ara la paella té denominació d'origen i que, com ja hem comentat tantes vegades, si no té els ingredients reglamentaris, no pot rebre tal nom, però és que em costa molt donar-li un altre nom a un arròs fet amb la paella de dos anses que tots sabeu. Siga com siga, heus ací un arròs ben barat, que estic segur no vos va a defraudar.

Per a 4 persones.

300 g arròs
1 cavalla
2 tomaques madures
1 pimentó verd
150 g de floricol
3 dents d'all
1 ramellet de jolivert
1.2 litres de caldo de peix
1 cullerada de les de café de pebre roig
Safrà
5 bajoques llargues
Oli d'oliva
Sal

Netejar la cavalla, tallar-la a rodanxes i salar-la. Pelar i picar alls i tomaques, tallar el pimentó en tires i tallar la floricol en ramets En una paella calfar oli i sofregir la floricol i reservar. En el mateix oli sofregir el pimentó i les bajoques i reservar també. Continuem amb la cavalla a qui li donarem un parell de voltes i retirarem igualment. Preparar una picada en el morter amb els alls, el jolivert i un pessic de sal. Sofregir la tomaca i quan comence a enfosquir, afegir el contingut del morter i el pebre roig. Mentres podrem desespinar els trossos de cavalla. És el moment de tirar l'arròs, sofregir durant un parell de minuts i afegir el caldo de peix bullint. Repartir la verdura reservada i els trossos de cavalla. Quan comence a bullir, rectificar de sal, afegir el safrà i deixar coure 10 minuts a foc fort i 7 a foc moderat fins que se'ns acabe el caldo. Apagar i deixar reposar 5 minuts.