Google+ Followers

diumenge, 16 de març de 2014

CARXOFES I FAVES AMB CLOÏSSES


Sempre he defés que amb les verdures de la temporada, un pot fer plats tan senzills com saludables i sempre d'innegable gust tradicional. La recepta de hui és una mostra d'això.

Ingredients que ens faran falta per a 4 persones

6 carxofes
1 bossa de cloïsses
½ kg de faves tendres (si foren congelades en ¼ kg hi ha de sobra)
1 ceba xicoteta
1 culleradeta de pebre roig
3 dents d'all
Got i mig de caldo de peix
1 fulla de llorer
1 ramellet de jolivert
Oli d'oliva
Sal

Deixar les cloïsses en un bol amb aigua salada i glaçons durant uns minuts per a què amollen l'arena que puguen tindre. Mentres anirem llevant les fulles més dures de les carxofes fins a arribar a la part tendra. Partir-les en quarts i deixar-les una estona en un bol amb aigua i unes gotes de llima per a evitar que ennegrisquen. Després les posarem a coure en aigua i sal durant uns 15 minuts poc mes o menys (fins que estiguen tendres.) Desgranar les faves i posar-les també a bullir en aigua i sal. El temps de cocció dependrà de com siguen de grans i de los granades que estiguen (uns 10 ó 12 minuts pot ser prou) Si foren congelades, normalment en la bossa posa el temps que han d'estar bullint. En una paella calfar oli i sofregir els alls tallats fins, la ceba ben picada i una fulla de llorer. Quan la ceba comence a transparentar, afegir les carxofes i les faves i saltejar-les. Afegir tambe el pebre roig, donar-li unes voltes i de seguida regar amb el caldo i coure uns 10 minuts a foc fluix. Afegir les cloïsses i quan s'òbriguen apagar el foc. Llevar la fulla de llorer i servir en una cassola de fang amb el jolivert picat empolvorat per damunt. A mi se'm ha quedat la carxofa confitada