diumenge, 24 de novembre del 2013

FIDEUA DE MUNTANYA


Aprofitant que estem en temporada de esclatasang, hui prepararem una fideuá amb ells.

Per a 4 persones

4 trossos de pollastre
4 trossos de conill
150 g d esclatasangs
1 tomaca madura
2 carxofes
2 dents d'all
400 g de fideus especials per a fideua
1.5 litres de caldo de pollastre
1 culleradeta de pebre roig
Safrà
Oli d'oliva
Sal"

Netejar, pelar i tallar en quarts les carxofes. Pelar i picar alls i tomaca. Netejar i trossejar els esclatasangs. Tirar oli en la paella i sofregir pollastre i conill prèviament salats. Continuem amb la carxofa. Donem unes voltes i tirem alls, tomaca i un poquet de sal. Mentres anirem calfant el caldo de pollastre. Quan la tomaca comence a fer-se fosca, afegir els fideus i el pebre roig i donar-li un parell de voltes, De seguida afegir els esclatasangs i regar amb el caldo bullint, repartir tot per la paella homogèniament, tirar el safrà i rectificar de sal si fera falta. Courem a foc mitjà uns 12 minuts fins que se'ns acabe el caldo. Apagar el foc i deixar reposar uns minuts més abans de servir. Bon profit.
Nota. Igual que si fóra arròs, hi ha qui tira primer el caldo i després els fideus. Jo preferisc que estos s'ameren del gust del sofregit però tan vàlida és una forma de fer-ho com l'altra.

1 comentari:

Eva PPC ha dit...

Buena pinta la de este fideua!
Gracias por compartirlo con todos nosotros.
Carnet de Manipulador de Alimentos