dissabte, 16 de novembre del 2013

ARRÒS AMB FETGETS DE POLLASTRE I ESCLATASANGS (PEBRASOS)


És de tots sabut que novembre és el millor mes de l'any per a agafar rovellons. En estos moments, res em pareix millor que un bon passeig per la muntanya, entre pinedes, disfrutant de la seua pau, arreplegant uns quants rovellons o pebrasos i, a l'arribar a casa, un reconfortant arròs com el de hui, junt amb un bon vi negre i millor companyia

Per a 4 persones:

350 g arròs
2 carxofes
2 tomaques madures
150 g de cigrons (ja bullits)
150 g de esclatasangs o rovellons
1/4 kg fetgets de pollastre
1,3 litres de caldo de pollastre
2 dent d'all
Una mica de romer
Safrà
Pebre
Oli
Sal

Netejar, pelar i tallar en quarts les carxofes, netejar i tallar els esclatasangs (rovellons) en trossos de 2 o 3 centímetres. Pelar i picar alls i tomaques. En una cassola de fang sofregir a foc fluix la carxofa i alls. Després donar un parell de voltes als fetgets, prèviament salats i retirar. Una vegada freds, tallar-los en trossos també de 2 o 3 centimentros i tornar-los a la cassola. Afegir la tomaca ben picada, els cigrons bullits i salpebrar. Empolvorar amb el romer. Sofregit la tomaca afegir el caldo i deixar coure a foc fort uns 5 minuts. Tirar l'arròs i els esclatasangs i quan comence a bullir altra vegada, baixar a foc mitjà fins a aconseguir que bullga per igual. Rectificar de sal si fera falta, afegir el safrà i deixar coure uns 17 minuts. Que repose uns 4 minuts i servir. Espere ho disfruteu tant o més que jo.