dilluns, 11 de febrer del 2013

PAELLA AMB SECRET IBÈRIC I ALLS TENDRES


He de reconéixer que el secret és una carn que m'ha sorprés. Pense que la millor forma de menjar-la és torrada en una bona barbacoa, pero hui he volgut provar-la en arròs i la veritat és que m'ha agradat prou. El secret és una peça d'entre 150 i 200 g que forma part de l'extrem superior de la falda. Perquè ens entenguam, diguem que està damunt de la paletilla i prop del coll. Resulta prou sucosa al tindre greix reixat.

Per a l'arròs de hui ens farà falta:

400 g d'arròs
½ kg de secret ibèric
4 carxofes
50 g d'alls tendres
1 cullereta de les de café de pebre roig
300 g de bolets (poden ser congelats)
200 g de tomaca natural
Safrà
1.5 litres de caldo de pollastre
Oli
Sal

Calfar oli en la paella i sofregir les carxofes trossejades a quarts i retirar. En el mateix oli continuem amb el secret tallat a trossos xicotets i prèviament salat, els alls tendres i la tomaca. Afegim l'arròs, el pimentó i reguem amb el caldo, els bolets i les carxofes que havíem reservat. Deixar coure 17 minuts. Així de simple