Google+ Followers

diumenge, 9 de desembre de 2012

FIGUES SEQUES


Molts dels ingredients que tenim hui en dia a l'abast de la nostra mà van ser portats o donats a conéixer per aquells musulmans que, durant tants anys, van habitar la nostra península. La figa, junt amb la farina, ametles, panses, mel, carabassa, codonys, moniatos etc, van constituir la base d'una rebosteria que ha influenciat enormement els arts de la confiteria que els nostres avantpassats han sabut guardar. Aquelles figues que no consumim en fresc durant la seua temporada, poden ser assecades al sol utilitzant el mateix sistema que ja hem explicat en este blog en la pansa i, d'esta manera, conservar-les durant llarg temps, especialment per a l'elaboració de postres. Gastronòmicament parlant les figues deshidratades són font d'energia i riques en calci, magnesi, ferro, potassi i vitamines A, B i C. La seua riquesa en fibra prevé el restrenyiment i a més la seua pectina ajuda a reduir el colesterol. També té desavantatges com el seu alt contingut en sucre

Hui explicarem com s'assequen i per a això ens farà falta

Figues
Pots de vidre

Triar les millors figues que trobem, llavar-les i estendre'les sobre canyissos mentres hi haja hores del dia amb temperatures superiors a 35º. Les mantindrem allí mentres hi haja sol i, per descomptat, no ploga i anirem donant-les voltes de tant en tant per a evaporar tota la seua aigua. A poqueta nit les deixarem baix sostre per a evitar que la rosada torne a humitejar-les. Vigilarem que no hi haja cap que tinga picadures de mosca, cucs, reblaniments o signes de floridura. Si així ocorre, la tirarem de seguida. Depenent de la calor que reben, en uns 10 o 15 dies poden estar preparades. Després les netejarem amb un drap, una a una, per a llevar-los la pols que hagen pogut arreplegar, les escaldarem uns segons en aigua bullint per a llevar-los gèrmens o qualsevol bestiolet que s'haja pogut quedar, (altres preferixen congelar-les) els donarem un colp de calor en el forn per a assecar-les i esterilitzar-les i les ficarem en pots de vidre ben tancats i en un lloc sense molta llum.

Si les pluges d'octubre hagueren començat massa prompte, podem acabar d'assecar-les en el forn posant-les, uns minuts, a la mateixa temperatura que es cou el pa.

També hi ha qui les seca totalment al forn començant amb temperatures baixes i anar pujant fins a arribar als 80º o 90º. En unes 10 hores és possible estiguen seques.

Per ultim, hi ha qui, una vegada seques, les enfarina lleugerament perquè tinguen un color més blanquinós.

Arribada l'hora de menjar-les, podem fer-ho tal qual, podem fer bunyols o inclús arrebossar-les, però si voleu que vos diga la veritat, a mi m'encanta menjar-les amb una llesca de pa ben untada amb un bon doll d'oli d'oliva.

A mes hui vull compartir amb tots vosaltres un vídeo que ha publicat Salvadora, una seguidora d'este blog, qui ha deixat una col·lecció de plats casolans per ella preparats, en unes imatges que podrien alçar a un mort. Entreu al enllaç següent, però abans, agafeu un tovalló, perquè com a mi, se vos farà la '”boca aigua”


2 comentaris:

Anònim ha dit...

This will be determined by the size of your strides and how many strides you will be taking before your hurdlehtml"There are more teams jerseys for you to pick up[url=http://www.WalterPaytonJersey.net]www.WalterPaytonJersey.net[/url]
click here: 2009allstar/Learn How You Can Watch Sky Sports Live on Your Computer-LaptopLearn How You Can Watch Sky Sports Live on Your Computer-LaptopSky Sports has arguably the most diverse amount of coverage when it comes to sports The breadth of impact[url=http://www.WesWelkerJersey.net]www.WesWelkerJersey.net[/url]
the large amount of money involved[url=http://www.PatrickWillisJersey.net]Patrick Willis Womens Jersey[/url]
the complexity of the case[url=http://www.officialredskinsnflstore.com]Sean Taylor Jersey[/url]
has been hailed as a first case of private entrepreneurs If possible[url=http://www.HowieLongJersey.com]Howie Long Jersey[/url]
entrance testing[url=http://www.BrandonMarshallJersey.net]Brandon Marshall Womens Jersey[/url]
or benchmarking[url=http://www.PatrickWillisJersey.net]Patrick Willis Womens Jersey[/url]
followed by exit testing is the optimal effectiveness gauge[url=http://www.WalterPaytonJersey.net]Walter Payton Authentic Jersey[/url]
as it provides a baseline for knowledge prior to the class and a demonstration of the knowledge gained through participation in the classve certainly forgotten the original purpose of our presentation engaging our audience
ï»?Other firms may find it more productive to outsource their entire human resources function[url=http://www.MattRyanJersey.net]Matt Ryan Jersey[/url]
thereby utilizing the skills of their existing HR personnel and other staff in areas more directly connected to the core business Join Marshall so we can once again be proud to call San Diego America's Finest City The overcrowding of people caused the fatal crash It is free to join and you can make money online as soon as you sign-upGathering DocumentsThere are likely quite a few alreadyexisting forms that you will want to have included in your book including job specifications[url=http://www.BrianUrlacherJersey.net]Brian Urlacher Authentic Jersey[/url]
organizational chart including names[url=http://www.VinceWilforkJersey.net]Vince Wilfork Jersey[/url]
titles[url=http://www.VincentJacksonJersey.com]Vincent Jackson Womens Jersey[/url]
and contact information

Anònim ha dit...

[url=http://www.49ersonlineofficialstore.com/aldon_smith_jersey_super_bowl]Aldon Smith Jersey[/url] emurbursofs
[url=http://www.footballfalconsproshop.com/tony_gonzalez_jersey_super_bowl]Tony Gonzalez Jersey[/url] TynckeyncBype
[url=http://www.footballravensprostore.com/lardarius_webb_jersey_super_bowl]Lardarius Webb Jersey[/url] Proonseorek