Google+ Followers

diumenge, 18 de novembre de 2012

ARRÒS MELÓS AMB ESCLATA-SANG (O PEBRÀS)


El Lactarius sanguifluus és el nom que rep un fong de la família de les rusulaceas i que nosaltres popularment coneixem com esclata-sang o pebràs. En este blog ja hem parlat d'ells en algunes ocasions i ara comença la temporada. Per això, aprofitant que he aconseguit uns fetgets de pollastre, hui prepararem un arròs amb els dos ingredients. El primer serà abastir-nos, per a 4 persones, de:

300 g arròs
1 tomaca mitjana madura
200 g de escalta-sang
2 cebes tendres
3 fetgets de pollastre
2 dents d'all
1.5 litres de caldo de pollastre
Safrà
1 culleradeta de les de café de timó i orenga
Pebre
Oli d'oliva
Sal


Amb un tovalló de paper, netejarem els esclata-sang de terra i els tallarem en trossos xicotets. (no més grans de 3 cms). Pelar i picar ceba, tomaques i alls. Netejar i trossejar els fetgets, salar-los. Calfar oli en una cassola i sofregir-los. (Atenció que esguita). Reservar. En el mateix oli sofregir alls i ceba. Quan esta comence a transparentar, afegir la tomaca i les espècies. Quan la tomaca estiga fregida, agreguem una altra vegada els fetgets reservats, aboquem el caldo, el safrá,  salpebrem,  i deixem bullir uns 5 minuts. És el moment de tirar l'arròs. Quan torne a bullir, abaixar el foc fins a aconseguir una ebullició regular però no molt forta i deixar així uns 10 minuts. Tirar els esclata-sangs trossejats i coure uns 7 u 8 minuts més. Deixar reposar altres 3 o 4 i a menjar