dilluns, 5 de novembre del 2012

PATÉ DE CARABASSA


Com que hi ha varietats d'estiu i d'hivern i del temps que aguanta sense podrir-se, la carabassa podem trobar-la en els mercats durant tot l'any. A l'hora de comprar, triarem sempre aquelles que tinguen la pell ferma i intacta i amb peduncle ja que este evita que es perda la humitat. Es tracta d'una hortalissa rica en fibra soluble (ideal per als que patixen restrenyiment) , amb escassa presència de greix pel que és recomanable per a les dietes d'aprimament i a més amb efectes diürètics. Una bona llesca de pa amb este paté, ideal per a començar una bon menjar.

Haurem de tindre a mà:

1/4 kg de creïlles
½ kg de carabassa
1 pimentó verd
1 tomaca
½ ceba
5 dents d'all gran
2 cullerades pebre roig dolç
1/2 cullerada de café de comins
UN dollet de vinagre
Oli
Sal
1 vitet (opcional)

Tallar les creïlles i la carabassa en trossos xicotets (com si foren papes). Sofregir primer la creïlla i després afegir la carabassa ja que esta solta aigua. Una vegada sofregit continuar amb el pimentó, la tomaca, la ceba i un de les dents d'all que prèviament haurem picat també. Mentrestant, picar en el morter pebre roig dolç, 4 alls, el comí i regar amb un dollet de vinagre per a lligar-ho. Una vegada sofregit tot a regar amb el contingut del morter i mesclar bé. El contingut de la cassola no cal picar-ho perquè al remoure-ho tant se sol desfer, però si ens agrada la textura més fina, podem passar-ho pel passapurés i així se'ns quedarà fora la pell del pimentó i algun tros que un altre de ceba. Deixar refredar, col·locar en un bol i a la taula.