El polp es pot comprar durant tot l'any, inclús que hi ha Comunitats Autònomes on es prohibix la seua captura durant determinades èpoques y/o s'exigix talla minima. Nosaltres ho mengem de mil formes diferents: a la planxa, a la brasa, amb arròs, bullit, al forn, sec i, com hui, guisat. El polp antigament era aliment de subsistència i normalment apareixia vinculat a les èpoques de penúria. Moltíssima gent s'acostava al nostre litoral mediterrani a fi d'aconseguir d'eixe fons rocós tan propici que tenim, algun element que emportar-se al calder. La recepta de hui ens l'envia la nostra amiga Rosa i no té cap complicació, per la qual cosa vos anime a tots a què proveu este plat tan deliciós.
Ens farà falta: .
1 kg polps mitjans
2 tomaques mitjanes
1 cabeça d'alls
2 cullerades (de les de café) de pebre roig
½ got (200 cl) de vi negre
Oli oliva
Deixar els polps en el congelador 4 o 5 dies a fi d'ablanir-los. Traure'ls del congelador la vespra. Netejar els polps i llevar-los ulls i boca. Cobrir el fons del calder amb oli i sofregir els alls picats amb la tomaca partida per la mitat. Es tiren els polps i es deixen sofregir fins que es posen rojos. És el moment d'afegir el pebre roig, es mescla bé i de seguida es rega amb el vi. Deixar coure fins que estiga tendre (uns ¾ d'hora depenent de la grandària dels polps). ¡¡Se m'oblidava!! Mireu d'on traieu una bona barra de pa per a mullar la salsa ja que està per a xuplar-se els dits" Bon profit
4 comentaris:
que pinta que tiene este pulpo, me encontre tu blog por casualidad, y me guta y sibre todo la comida de aqui de alicante y al rededores, el dia que puedas te pasas por mi blog y me dices que te parece, venga un saludo adeuuu
que pinta que tiene este pulpo, me encontré tu blog por casualidad, y me gusta y sobre todo la comida de aquí de alicante y al rededores, el día que puedas te pasas por mi blog y me dices que te parece, venga un saludo adeuuu
Estic cuinant un polp de dos kilos que vaig peixcar l'altre dia. No estic seguint la teua recepta al peu de la lletra, però m'has servit de font d'inspiració: polp amb vi que bo!!!
Primer he bullit el polp amb aigua una hora i mitja per a que estiga molt tendret. Després l'he tret i a partir d'ahí estic seguint la teua recepta (sofregidet i bullir amb vi).
Gràcies pel blog!
Kiko! Esta recepta és totalment Xabienca! Com la feia ma mare... La buscava i l'he trobada. Moltes gracies per publicar-la. Ara a l'altra punta del mon puc cuinar un plat de casa :)
Publica un comentari a l'entrada