dissabte, 4 de febrer del 2012

FIDEUS MARINERS


Ens ha arribat el fret i hui abellia un plat que ens calfara el cos. Com ja fa temps que no vos porte res de pasta, m'he decidit per uns bons fideus mariners. No és que els caldos o les sopes ocupen un lloc privilegiat en la cuina mediterranea però si que cal reconéixer-los la seua importància, sobretot a aquells elaborats amb peix y/o marisc. El de hui, bé podria ser un d'eixos plats que els pescadors d'antany feien en les seues barques.


Per a 4 persones ens farà falta:

1 kg de morralla
2 nyores
16 cues de gamba (poden ser congelades)
¼ kg fideus grossos (del núm. 4)
1 sépia mitjana
½ pimentó roig
2 porros
2 tomaques madures
1 branqueta de jolivert.
Safrà
Oli d'oliva
Sal
La primera cosa que cal fer és preparar un poc mes de un litre de caldo amb la morralla. Mentrestant, sofregir les nyores i pelar i picar les tomaques. En el morter picar les nyores una vegada fregides, les tomaques i el jolivert fins a aconseguir una salmorreta. Pelar i picar porros, alls tendres i pimentó tot en trossos xicotets. Netejar, trossejar també xicotet i salar la sépia. En una cassola de fang sofregir la sépia, els pimentons, els porros i els alls tendres i finalment afegir el contingut del morter i li donem unes voltes mes. És el moment de regar amb el caldo que prèviament haurem colat, Quan comence a bullir tirar safrà, sal i fideus. Deixar coure uns 5 minuts, afegir les gambes i continuar coent uns altres 4 minuts. Servir de seguida ja que el fang aguanta la calor i bullirà massa tot.

1 comentari:

Pepin ha dit...

Molt bons aquest fideus. Ben calentets reconstitueixen i fan entrar en calor, més ara que fa tant ferd.
Salut,
Pepin