I continuant amb l'altre porc de la mar, el rap, hui parlarem del seu fetge. Curiosament, esta és la part menys coneguda del peix i la que més joc gastronomicament parlant pot donar-nos. A Catalunya per exemple, ho utilitzen per a preparar la picada que després es tira als plats de peix, en Japó ho bullen embolicat en paper transparent i després fan daus que servixen acompanyats de diverses salses. En la Comunitat Valenciana hi ha qui ho bull junt amb el cap del rap per a elaborar caldos amb què després couen l'arròs. També pot cuinar-se com el faríem amb un altre tipus de fetge, a la planxa o fregit. Personalment ho trobe exquisit però entenc que donada la seua textura i el seu fort gust, hi haja persones que no els agrade. Hui vaig a preparar-ho com si d'un entrant es tractara, però de dos formes diferents, simplement a la planxa per un costat i enfarinat i fregit per l'altre.
Ingredients
Fetge de rap
Farina
Oli d'oliva
Llima
Sal
Demanar al pescater que ens ho talle en làmines de poc més o menys 1 centímetre i quan anem a cuitnar-ho ho llavem ben llavat en l'aixeta i ho assequem. Per descomptat interessa que siga fresc i no convé que estiga en la nevera molt de temps. Quant mas prompte ens ho mengem, millor
Ingredients
Fetge de rap
Farina
Oli d'oliva
Llima
Sal
Demanar al pescater que ens ho talle en làmines de poc més o menys 1 centímetre i quan anem a cuitnar-ho ho llavem ben llavat en l'aixeta i ho assequem. Per descomptat interessa que siga fresc i no convé que estiga en la nevera molt de temps. Quant mas prompte ens ho mengem, millor
A la planxa
Calfar la planxa, tirar un dollet d'oli per a que no s'apegue i daurar el fetge per els dos costats. Retirar, salar-ho un poc, servir-lo en un plat junt amb un doll d'oli d'oliva
Enfarinat i fregit
Recomane esta forma de cuinar-ho per als menys partidaris de sabors forts. Agafar les làmines i trossejar-les, salar-les. Arrebossar lleugerament els trossos i fregir-los en una paella amb oli no molt calent. Deixar escórrer en paper absorbent per a evitar l'excés de greix. Col·locar en un plat amb un fons d'encisam i servir junt amb unes rodanxes de llima.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada