El bacalla ha de ser un dels peixos mes consumits en el món i és als portuguesos als que devem la tècnica d'assecat i salat per a la seua conservació. Antigament, la celebració de la Quaresma privava del consum de carn i es va haver de buscar un substitut que fóra accessible, barat, fàcil de conservar i al mateix temps aportara les proteines i vitamines necessàries. Estes necessitats les resolia el bacalla i eixa va ser una de les causes que generalitzaren el seu consum. Si bé la seua pesca es realitza en aigües molt menys salades i més fredes que les del Mediterrani, la veritat és que es troba tan profundament arrelat en els nostres receptaris que entenc hem de fer-li un buit en este blog. La seu sabrosidad i baixes calories han provocat que este peix, menjar de pobres antany, haja generat una àmpla gastronomia específica per tot el món. Si ens centrem en la nostra franja Mediterranea, podem trobar plats com la pipirrana de Múrcia, el rinran de València i com no, l'exqueixada o el bacalla a la llauna a Catalunya. A este últim plat ens anem a dedicar hui.
Necessitarem per a 4 persones
800 g d'abadejo
2 culleradetes de pebre roig
Necessitarem per a 4 persones
800 g d'abadejo
2 culleradetes de pebre roig
1 got de vi blanc
3 dents d'all
Farina
Sal,
Oli d'oliva
Jolivert
Sal,
Oli d'oliva
Jolivert
Pebre blanc
Ceba (opcional)
3 tomaques (opcional)
Ceba (opcional)
3 tomaques (opcional)
1 comentari:
Xé que bó!!!!!
P.D. :no soc el que ha enviat la recepta...
Publica un comentari a l'entrada