dijous, 17 de gener del 2008

CLOTXINES A L'ESTIL DE XABIA

La salinitat del Mediterrani atorga a estos bivalves una textura i un sabor molt diferent de la clòtxina d'altres mars mes oberts. La clótxina Mediterranea sol ser més xicoteta que la clòtxina del Atlantic i la seua carn és de color mes groguenc. A banda de les que provenen dels pocs bats existents en estes costes, també podem trobar, pero prou mes xicotetes, agafades a roques molt poc profundes on les onades trenquen amb mes efusivitat. La millor manera d'apreciar el seu sabor és cuinar-les al natural sense cap salsa.

1 kg clotxines
1 cabeça d'alls
2 fulles llorer
3 rodanxes de llima
6 cullerades soperes d'oli

Les clòtxines es llaven i es netegen. A continuació es col·loquen en un calder i s'afig el llorer, els alls sense pelar amb un tall o xafats, un bon doll d'oli. Es tapa i es deixa a foc mitjà perquè s'òbriguen al vapor. Apagar el foc i servir a penes vegem que comencen a obrir-se ja que en cas contrari es fan massa.