diumenge, 26 d’agost del 2018

CARPACCIO DE XAMPINYONS



Es denomina carpaccio a una preparació de carn o peix tallat en làmines molt fines a fi que siguen cuites únicament amb suc de llima. Nosaltres hui provarem un aperitiu que farem utilitzant el mateix sistema de cocció, però amb carxofes i xampinyons

Per a 4 persones soles ens fara falta:

150 g de xampinyons
6 carxofes
2 llimes
200 cc d’oli d’oliva verge extra
3 dents d’all
Pebre
Sal

Primer que tot prepararem un adob amb l’oli, el suc de les llimes, l’all picat, el pebre i la sal. Pelem bé les carxofes llevant-li totes les fulles dures exteriors i la cueta. Ens quedarem amb els cors i els llevarem la pelussa que tenen en el centre que tant amarga. Netejarem bè els xampiñyons amb un paper de cuina fins a asegurar-nos de que no queda res de terra.

Tallem els cors de les corxofes i els xampinyons amb un ganivet molt esmolat el més finament posible. Col-locar la carxofa en un bol i regar en la mitad de l’adob i deixar macerant durant un hora. Fem el mateix amb els xampinyons, però estos necessiten només mitja hora. Transcorregut eixe temps, muntar els plats amb ambdos ingredients i regar lleugerament amb un parell de cullerades de l’adob que continga all picat. Empolvorar per damunt amb un poc més de pebre i regar amb un bon doll d’oli d’oliva.