En alguna ocasió hem comentat que la paraula “cruet”
es referix, entre altres coses, a que el ingredients es posen tots en cru i
sempre els hem preparat amb peix o marisc. Hui ho anem a fer amb carn de
corder.
Per a 4 persones necessitarem:
800 g de coll de corder a
rodanxes
4 creïlles mitjanes, a
rodanxes tambe
5 dents d’all
2 branquetes de romer
2 branquetes d’orenga
6 cullerades soperes de
tomaca triturada
Oli d’oliva
Sal
El que s’ha dit, agafarem una cassola plana i posarem
en el seu fons i en cru els trossos de carn, damunt repartirem les creïlles tallades
a rodanxes de 1 cm poc mes o menys, Despres la tomaca. Salem i afegim l’all ben picat, les herbes aromàtiques
i un bon doll d’oli d’oliva. Cobrim tot amb l’aigua I deixem coure a foc mitjà
uns 30 minuts fins que reduïsca l’aigua i quede la salsa. Més
senzill impossible. Acompanyarem d’un bon vi negre amb cosi i una fogassa de
pa.
1 comentari:
Pels ingredients aquesta recepta s'assembla molt a l'estofat de corder, l'Irish stew, que és el plat nacional d'Irlanda, ells, a més de les creïlles i acostumen a afegir pastanaga i enlloc d'orenga, farigola. Tal com dic molt semblant. És un plat que faig de tant en tant.
La propera vegada ho provaré a la teva manera.
Publica un comentari a l'entrada