diumenge, 3 de desembre de 2017

CRUET DE CORDER


En alguna ocasió hem comentat que la paraula “cruet” es referix, entre altres coses, a que el ingredients es posen tots en cru i sempre els hem preparat amb peix o marisc. Hui ho anem a fer amb carn de corder.

Per a 4 persones necessitarem:

800 g de coll de corder a rodanxes
4 creïlles mitjanes, a rodanxes tambe
5 dents d’all
2 branquetes de romer
2 branquetes d’orenga
6 cullerades soperes de tomaca triturada
Oli d’oliva
Sal


El que s’ha dit, agafarem una cassola plana i posarem en el seu fons i en cru els trossos de carn, damunt repartirem les creïlles tallades a rodanxes de 1 cm poc mes o menys, Despres la tomaca. Salem i afegim l’all ben picat, les herbes aromàtiques i un bon doll d’oli d’oliva. Cobrim tot amb l’aigua I deixem coure a foc mitjà uns 30 minuts fins que reduïsca l’aigua i quede la salsa. Més senzill impossible. Acompanyarem d’un bon vi negre amb cosi i una fogassa de pa.

1 comentari:

El pare ha dit...

Pels ingredients aquesta recepta s'assembla molt a l'estofat de corder, l'Irish stew, que és el plat nacional d'Irlanda, ells, a més de les creïlles i acostumen a afegir pastanaga i enlloc d'orenga, farigola. Tal com dic molt semblant. És un plat que faig de tant en tant.
La propera vegada ho provaré a la teva manera.