dimarts, 3 de novembre del 2015

PAELLA D'AGULLA, ESPINACS I ALLS


En este blog ja vaem parlar, allà pel 2010, de l'agulla del Mediterrani (belone belone gracilis), peix que rep tal nom per la forma que té la seua boca. Normalment solen veure's pels mercats a finals de l'estiu o principi de la tardor i la seua dieta està basada en xicotets crustacis, cefalòpodes o peixos. Antigament la servien fregida o torrada com a aperitiu en els bars però hui, ha desaparegut pràcticament d'entre les cartes per tot arreu. Com ja heu vist en este blog com preparar-les fregides o torrades, hui veurem una paella utilitzant este peix junt amb un manoll d'espinacs i alls. Sens dubte un arròs barat.

Anem allà. Com sempre, per a 4 persones:

8 agulles (les meues tenien uns 25 o 30 cm)
350 g d'arròs
½ kg d'espinacs
3 calamars mitjans
1.5 litres de caldo de peix
Safrà
1 culleradeta de pebre roig dolç
1 cabeça d'alls
1 tomaca madura
Oli d'oliva
Sal


Netejar el calamar, tallar-ho a rodanxes i salar. Estripar agulles i salar també. Pelar i picar la tomaca. Fer un tall en cada dent d'all però no perlarlos, Calfem oli en la paella i sofregim lleugerament les agulles. Reservar. En el mateix oli sofregim el calamar i els alls. A continuació tirem la tomaca i finalment els espinacs. Una vegada tot sofregit, afegim l'arròs i el pebre roig, li donem unes voltes i reguem amb el caldo bullint. Tirem colorant, o millor safrà, rectifiquem de sal i deixem coure 10 minuts a foc fort. Col·loquem les agulles que havíem reservat, abaixem el foc i coem 7 minuts més fins que s'asseque el caldo. Apagar i deixar reposar 5 minuts.