diumenge, 15 de novembre del 2015

ARRÒS CALDÓS AMB GALERES, SÉPIA I COL


Este arròs és molt típic de la nostra zona i, com podeu veure, és tan senzill de preparar com "resultón"

Com sempre, per a 4 persones

300 g d'arròs
8 galeres
300 g de sépia
250 g de col arrissada
1 tomaca madura
1600 cc caldo de peix
1 cullerada de pebre roig dolç
2 dents d'all
Safrà
Oli d'oliva
Sal

Pelar i picar la tomaca i els alls. Tallar la col. Netejar, tallar en trossos xicotets i salar la sépia. Netejar amb aigua freda les galeres. En una cassola calfar oli i sofregir lleugerament les galeres. Reservar. En el mateix oli sofregir la sépia i la col. Afegir la tomaca i els alls ben picats. Una vegada tot sofregit afegir el pebre roig, mesclar bé i regar de seguida amb el caldo. Deixar coure a foc mitjà durant uns 15 minuts. Quan vullguem podem tirar el safrà. Tirar l'arròs i quan comence a bullir deixar coure a foc mitjà 12 minuts. Rectificar de sal, afegir les galeres reservades i deixar coure 4 minuts més. Emplatar sense esperar.