diumenge, 27 de setembre del 2015

POLP CARAMEL•LITZAT


Són moltes les receptes amb polp que en este blog hem presentat, (amb arròs, a la planxa, amb ceba, guisat, a la brasa, amb tomaca etc.) i ja són poques les coses que sobre ell podem afegir. Simplement que per a moltíssima gent pareix molt complicat el cuinar-ho i hui vos presentaré una recepta, gentilesa de la meua cosina Pepa Guardiola, que no té més dificultat que només un poc de paciència.

Ens farà falta:

1 polp de 3'5 o 4 kg
5 o 6 fulls de llorer
8 dents d'all
Oli d'oliva verge extra

El polp hem de tindre-ho congelat durant uns dies a fi que s'ablanisca la carn. Traure-ho del congelador la vespra del dia que anem a utilitzar-ho perquè es descongele totalment. Buidar-ho de vísceres, llevar-li ulls i boca i netejar-ho bé amb aigua freda a fi de llevar-li restes de tinta o arena que puga tindre. Sense llevar-li la pell, posar-ho en una cassola i afegir els alls "xafats", el llorer i cobrir amb oli quasi en la seua totalitat. Deixar coure a foc lent, amb la cassola destapada, fins que reduïsca el caldo i l'oli comence a fregir (Depenent de la grandària del polp pot estar 3 o 4 hores) . No afegir mai sal perquè el polp es cou amb la seua pròpia aigua i ja aporta la suficient. El resultat és un polp "confitat" amb un gust espectacular. Podeu servir-lo acompanyat amb un poc de la salsa que es queda en la cassola Que no vos falte un bon vi rosat ben fresquet i ja em comptàreu.