diumenge, 20 de setembre del 2015

CARAGOLS TINTERS


Fa prop de 5 anys ja vaem comentar en este blog la canailla i hui anem a fer-ho d'un altre caragol de mar menys comercialitzat, el tinter o busano. No tinc molt clar d'on ve eixe nom . La versió més acceptada és que la seua glàndula hipobranquial segrega un moc que antany era utilitzada com a tinte per a la roba. Siga com siga, el que ací ens interessa és la seua utilització gastronòmica pel que ara mateix vos pose la forma de cocció que conec.

Com que la seua carn és un poc més dura i amarga que la de la canailla, només caldrà augmentar una estona el temps d'ebullició per a tindre un aperitiu excepcional.

Només necessitarem:

Caragols tinters (busanos)
Aigua (si és possible de mar)
Sal (2 cullerades soperes per litre d'aigua que hàgem posat)
Llorer
Llima


En una cassola posar aigua salada (millor si és de mar) a bullir junt amb les fulles de llorer. Una vegada estiga bullint l'aigua, tirar els caragols dins i quan comence a bullir novament, comptar uns 14 minuts (si no són grans, tal vegada amb 12 o 13 minuts siga prou) . Refredar-los de seguida i a la taula. Traure la carn amb uns furgadents i si volem, afegir unes gotes de llima. Que no vos falte un vinet d'agulla blanc fresc.