Google+ Followers

dissabte, 24 de gener de 2015

ENSALADA DE COL BLANCA


Ens trobem en una de les temporades de l'any en què moltes persones volen fer dieta. La col blanca és un producte ideal per a aquells que desitgen fer-la. Rica en fibra, baix valor calòric, pobre en sodi, escassa en glúcids, rica en potassi, amb quantitats apreciables de magnesi i calci, bona acció diürètica i amb propietats que milloren el nostre trànsit intestinal (que més voleu) . Pràcticament podem trobar-la durant tot l'any, Admet gran varietat de preparacions culinàries (al vapor, cuita, guisada o crua com hui ja que així és quan millor mantenen la seua vitamina C.

Per a 4 persones

1 kg de col blanca
1 culleradeta de les de café de pebre roig dolç
6 cullerades soperes oli d'oliva
2 cullerades soperes vinagre de Mòdena
1 dent d'all
Sal

Picar l'all amb el morter i preparar una vinagreta amb el pebre roig, oli i vinagre. Trossejar la col com més xicotet millor, col•locar-la en una font, salar i regar amb la vinagreta. Més senzill impossible.

Nota. La vinagreta se li tira sempre moments abans de servir ja que en cas contrari s'ablaniria la col. També queda bé si es mescla amb llombarda